Mâlumunuz GENÇ Dergisi yaklaşık 11 senedir yayın hayatında. 2017 yılı için şöyle bir şeye niyet ettik: Bugüne kadar GENÇ’le buluşmuş olan tüm okuyucularımızı arayıp kendilerine selam vermek istiyoruz. Hâl ve hatırınızı sorup dergimizle ilgili son bilgileri paylaşacağız, bizlere sesli olarak iletmek istediğiniz duygu ve düşüncelerinizi not alacağız, GENÇ’e göstermiş olduğunuz desteklerin devam etmesini dileyeceğiz. GENÇ’ten aranabilirsiniz, haber vermiş olalım buradan, anlaştık mı? :)
Hediye Kitabımız Çok Sevildi!
Dergimize abone olanlara hediye ettiğimiz İslam Mücahidlerinden 365 Kahramanlık Tablosu kitabı çok sevildi, okuyanlar güzel geri dönüşlerde bulunuyor. 2017’de yapılması gerekenler listesine ilk sıraya “Genç Abonesi Olmak” şeklinde bir not düşebilirsiniz, bizden söylemesi. Böyle güzel kararların da peşine düşmek, ertelememek lazım. Bir telefonunuza bakar. Abone biriminden Veysel Atmaca sizi dinliyor olacak. 0212 671 07 00 / Dahili: 178
Bu Ay Hangi Dertle Gelecek?
Numan Nurullah Aras
Acaba bu ay hangi dertle gelecek diye beklenen başka bir dergi bilmiyorum. Gençliğin derdini, dinçliğin derdini, hiçliğin derdini yüklendi 11 yıl boyunca. Yüklendikçe dertlerimize yeni dertler eklendi. Bu yüzden her ay bir başka heyecanla beklendi. 11. yılını geride bırakıyor ama nice 11. yıllara ilk sayısındaki heyecanla bakıyor. İlk harfinden son noktasına kadar emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Nice 11 yıllara…
İstikametle, Doğrulukla, İyilikle Nice Yıllar
Mustafa Kirenci
Genç olmak hayatın en güzel evresi. Bu kıymetli evre değerlendirilebildiği, yapılacak çalışmalarla işlenebildiği takdirde, geleceği bereketlendirecek ve ona taze enerjiler bahşedecektir. GENÇ Dergisi’nin ilk sayısını hatırlıyorum. Kapakta “Enkaz, Zafer ve Umut” yazısının arka fonunda 33 gün süren İsrail’in Lübnan saldırısı sonucu harabe görüntüleri arasında yer alan ümidin temsilcisi gözleri kıvılcımlar atan çocuk resimleri vardı. Düşünüyorum da aradan tam 10 yıl geçmiş, muhtemelen o çocuklar 20 yaşına yaklaştılar ve Ortadoğu’da değişen hiç bir şey olmamış, hatta İslam aleminin durumu 10 yıl öncesine göre daha da kötüleşmekte. Ama GENÇ Dergisi’nin ilk sayısının kapağındaki çocukların yüzlerinde gördüğümüz ışıltılar gibi ümitlerimiz kıvılcımlar bekliyor.
GENÇ Dergisi 10 yıl boyunca öncelikle “genç” manşetleriyle ve hareketli kapaklarıyla gençlere bizim dünyamızı anlatmaya çalıştı. Öğretici olmasının yayında bilinç veren yazılarıyla da gençlerin dünyasında bir yer edindi. Onlara kültür dünyamızın yapı taşlarını tanıtarak, İslâm coğrafyasından haberler vererek yetiştiricilik görevini 10 yıl boyunca sürdürdü. Bugün gençlerimizde gördüğüm önemli bir eksiklik bir konuda uzmanlaşma (bir ülke, bir düşünür ya da edebiyatçı), o konuyu etraflıca bilme yönünde adım adım yürüyecek ve ilerleyecek bir çabalarının olmaması. İkinci eksiklik ise meslek edinmeye doğru ilerlerken hobi olarak da olsa kendilerine yeni yeni duyarlık alanları kazandıracak ve iç eğitimini sağlayacak, yeteneklerini inkişaf ettirecek bir sanatlarının (hat, minyatür, müzik, tezhip, sinema, belgesel ve diğerleri) olmaması. Özellikle ikinci eksiklik olarak gördüğüm sanatla ilgili olanına, son yıllarda sevindirici bir yönelim söz konusu. Ama bu bütün gençlere teşmil olacak şekilde yaygınlaşmalı. Bir ideal sahibi olmak onu bilgi, sanat ve güzel davranışlar eşliğinde kamil bir şekilde temsil etmekle mümkün. GENÇ Dergisi’nin böyle bir okul görevini de yerine getireceğini düşünüyorum. Nice 10 yıllar diliyorum, istikametle, doğrulukla, iyilikle.