Sitemize şu ana kadar tam 115 ülkeden ziyaretçi gelmiş. Şili’den Martinike adasına, Filipinlerden Burkina Faso’ya, Cote dıvore’dan, Mali’ye 115 ülke dile kolay. 115 ülkeden insana, çoğunluğu Türkçe olmasına rağmen bir takım yazı ve görsellerle ulaşabiliyorsunuz bu mükemmel bir şey.
ani imanın seviyelerini anlatan bir hadis-i şerif vardır ya. “Bir kötülük gördüğünde elinle düzelt, ona gücün yetmiyorsa dilinle düzelt, ona da gücün yetmiyorsa kalbinle buğz et, işte bu -kalple buğz etmek- imanın en zayıf derecesidir.”buyruluyor.
Bu gönüllülüğün de öyle mertebeleri var işte. Benim gibiler o en düşük gönüllü faaliyeti yani sanal gönüllülüğü icra edebiliyoruz, elimizden ancak bu geliyor. Nasıl mı? Bakın anlatayım:
Genç Dergimizin sitesi 6. yılında özel gayretlerle güncellendi. Dergimizin yayınlanan tüm yazılarının yanında, GENÇ Haber Merkezi köşesinde günlük, yeni fırından çıkmış sıcak yazılara da yer veriliyor. Bu müthiş bir imkan.
6 yıllık birikimle, güncel birikimler birleşince devasa içeriğe sahip bir site inşa oluyor, tek eksiği duyurulması, insanlara ulaştırılması olarak kalıyor. Bunu başarmak sanal alemde cirit atan tüm Genç Gönüllülerin üzerine düşüyor.
Evet, bu tür işler genelde hafife alınır ve kayda değer bulunmaz ama aksine kısa sürede etkili sonuçlar görüldü Genç Dergi’nin sitesinde. Uluslar arası düzeyde yazılmış mektuplardan tutun da, bir kitabın, bir dizinin, bir maçın yorumlanması bile gençler üzerinde müthiş reaksiyonlara yol açtı. Çok farklı gruplardan, çevrelerden insanlar, Genç Dergi’de evvel zaman içinde yayınlanmış yazıları okuyarak kısmen de olsa Müslümanca düşünebilme, Müslümanca karar alma, Müslümanca sanal ortamda hareket etme kabiliyeti kazandı. Bunun meyvelerini zamanla göreceksiniz, görüyoruz, gördük.
Size site ile ilgili bazı istatistiklerden oluşan bilgiler vermek istiyorum. Bunları takip ettikçe Genç Gönüllüler ordusuyla gurur duyuyorum. Bu İstatistikler 1 Ekim 2011’den – 21 Ocak 2012 ye kadar geçen sürede elde edilmiş verilerdir. Yani yaklaşık dört aylık.
Siteye 167 bin ziyaret olmuş ve bunların 105 bini tekil yani her biri ayrı kişi olarak yapılan ziyaretler. Bu 105 bin kişi sitede ortalama 2,5 dakika geçirmiş. Bu süre bir veya iki yazıyı okumaya yetebilecek bir süre ve bunu ne kadar artırırsak yazılarımızın gerçek anlamda daha çok okunduğunu düşünebileceğiz. Sitemizin hitap ettiği coğrafyayı okuduğunuzda inşallah sizler de şimdiden kendinize bu çabaya katkı sağlamak için neler yapabileceğiniz konusunda düşünmeye başlarsınız.
Evet, sitemize şu ana kadar tam 115 ülkeden ziyaretçi gelmiş. Şili’den Martinike adasına, Filipinlerden Burkina Faso’ya, Cote dıvore’dan, Mali’ye 115 ülke dile kolay. 115 ülkeden insana, çoğunluğu Türkçe olmasına rağmen bir takım yazı ve görsellerle ulaşabiliyorsunuz bu mükemmel bir şey.
İşin en ilginç yönünü söyleyeyim, sitemize en yoğun giriş ülkemizden sonra Fransa’dan gelmiş. Tam 3 bin kişi Fransa’dan sitemize girmiş. Fransa’da yaşayanlar bize Fransız kalamamışlar. 115 ülke deyince bir ülkeden bir kişi giriyor gibi düşünülebilir bunun böyle olmadığını ispat için şehirlerin adedini de söylememiz gerekiyor galiba.
Evet, Genç Dergi’mizin sitesine tam 1870 şehirden giriş yapılmış. Şehirler demişken Türkiye’deki şehirlerimizin siteye giriş sıralamasını da vermesek olmaz. Belki bu yarışa da teşvik olur. Sıralama şöyle 1. İstanbul 2. Ankara 3. İzmir 4. Konya 5. Bursa 6.Adana 7. Kayseri 8. Antalya 9. Samsun 10. Kocaeli…
Şehirlerimizin nüfus oranlarıyla da doğru orantılı olan bu sıralama miktarlar birbirine yakın olduğu için her an değişebilir.
Asıl meseleye gelirsek sitemiz dünya coğrafyasına hitap eden bir site onun sesine ses katmak, dert çağrısını daha uzak mesafelere ulaştırmak Genç Gönüllülerin sayesinde mümkün olacak. Bu anlamda sanal dünyaya bir şekilde yolu düşen kardeşlerimizden az da olsa derdimizin sitesine, dergimizin sitesine de vakit ayırmalarını onu paylaşımlarda bulundukları sosyal ortamlarda paylaşmalarını istiyoruz.
Sadece okurlara değil dergimizin yazarlarına da vazifeler düşüyor. Yazdıkları konuları içlerindeki bilgileri çok daha geniş okuyucu gruplarına ulaşacak şekilde tasavvur etmeliler ki daha çok anlaşılıp paylaşılabilelim. Rabbim niyetimizi ve akıbetimizi hayreylesin.