Endonezya dilinde gök gürültüsü anlamına gelen Shoutul Harokah isimli ve 7 kişiden oluşan grup sadece Endonezya değil Malezya ve çevre diğer Müslüman ülkelerde geniş katılımlı konserler veriyor.
7 kişiler Ama Her Biri Farklı
Asep Irawan, Rikrik Hartadi, Cecep Dian Hidayat, Muhamad Tavfik Ridlo, Hilman Rosyad Renuh, Ridwan Solichin ve Edwin Burhaneddin’den oluşan grubun üyelerinin on parmaklarında onar marifet var. Asep grafikerlik eğitimi almış kendisine ait bir firması bile var. Rikrik’in Akrest isminde bir prodüksiyon şirketi var ve kendisi Lanlangbuana üniversitesinden işletme mezunu olmuş. Muhammed Tevfik Ürdün’de bankacılık ve finansman okumuş... Cecep Dian dağ bisikleti yarışçısı, Hilman Rosyad pazarlamacı, Edwin Burhaneddin Wirausaha.com isimli Endonezya portalının yönetici ve takipçilerinden, Rıdwan çiftçilikle meşgul oluyor. Aralarında doğrudan konservatuar bölümünden biri henüz mevcut değil. Buna rağmen müzisyenlik konusunda çocukluklarından getirdikleri alışkanlıkları var.
Shoutul Harokah Endonezya’dan yükselen gür ses
Nasyid grubu ile Bandung Gençliği grubunun birleşmesiyle oluşturulan ve adı Endonezya dilinde Göklerin Gürültüsü anlamına gelen “Shoutul Harokah” grubu Endonezya’da özellikle İslami içerikli müzik yapan grupların başını çekiyor. Shoutul Harokah isminin seçilmesinin sebebi ise Endonezya’da kendini İslam tebliğine adamış bir gazetenin ismi olmasından ötürü. 7 kişiden oluşan grup sadece Endonezya değil Malezya ve çevre diğer Müslüman ülkelerde geniş katılımlı konserler veriyor. Shoutul Harokah grubunu dinlerken farklı yerlere gidiyorsunuz, özellikle ülkemizde Ömer Karaoğlu Tamer Duman, Aykut Kuşkaya, Taner Yüncüoğlu, Eşref Ziya Terzi gibi isimlerin önderliğini yaptığı akımın eserlerine oldukça benzeyen eserleri var. İsrail’in artan baskıları karşısında ellerinden geldiğince insanları bu konuda haber etme gayretinde olan Shoutul Harokah grubu dünya üzerinde Filistin ve Gazze konulu birçok müzisyenle irtibat kurup birlikte konserler düzenlemeye çalışıyorlar.
Uzaktakiler yakın yakındakiler uzaktır
Filistin ve Gazze’deki zulümler devam ederken özellikle Arap ülkelerindeki sessizliğin aksine Göklerin Gür ültüsü taa Endonezya’dan Filistin’in Gazze’nin şehitlerinin, gazilerinin sesine ses katmaya çalışan bir grup. 7 kişilik bu grup kendi işlerini bırakıp ücretsiz konserler vererek Malezya ve Endonezya halkına olabildiğince bilinç aşılamaya çalışıyorlar. Onların eserlerini Shoutul Harokah anahtar kelimesi ile google, fizy, youtube gibi sitelerden kolayca bulabilirsiniz. Facebook üzerinde de isimlerini aratarak ister gruba ister sanatçıların kişisel sayfalarına ulaşabilirsiniz. Tek problem eğer iletişim kurmaya çalıştığınız dil İngilizce ise bu biraz problemli oluyor.