Derginizi ilgiyle, beğeniyle okuyor ve takip ediyorum. Nerdeyse altıncı sayısından beri okuyor ve okuduğum sayılarını sevdiğim arkadaşlarıma hediye ediyorum. Çok güzel bir dergi olduğunuzu belirtiyorum. Sizden bir ricam olacak. Hande Berra Hanımefendinin yazılarına daha çok sayfa ayırmanızı rica ediyorum. Bir şehre sadece bir sayfa yer vermenizin haksızlık olacağını düşünüyorum. Bu ayki yazısında Beyrut`u anlatmıştı. Ama sadece arka plan resmi olarak Beyrut’u görebiliyoruz. Hande Hanımın gittiği yerlerde çektiği bir kaç resim koyarak yazıyı daha çekici hale getirmelisiniz bence. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun.
Zeynep Rümeysa Sarı
Acaba Baskı Hatası mı Oldu?
Genç Dergisi`ni uzun zamandır takip ediyorum ve Lütfi abinin yazdığı bölümleri tek seferde okuyup yutuyoruz. Allah razı olsun Lütfi abiden, çok güzel bir sayfa hazırlıyor. Bizleri bilgilendirip dünyada olup bitenler hakkında mahrum bırakmıyor. Öncelikle şunu söylemek istiyorum Genç Dergisi`nin Şubat 2009 sayısında Güneşin Battığı Yer köşesinde bir şey dikkatimi çekti `Dünyaya Yeni Bir Irk Geliyor` başlıklı yazı var. Çin`in Afrika kıtasına insan ihraç etmesinden bahsediliyor, güzel bir yazı fakat altındaki resmi ben çözemedim. Yani resimde Filistin-İsrail ile ilgili bir resim var (istatistiksel resim) konuyla bağlantısını çözemedim bir türlü. İnşallah bilgi verirsiniz. Şöyle bir şey de var; bir sonraki sayfada ise Filistin-İsrail`i anlatan resmin açıklaması var, acaba baskı hatası mı oldu?
Aslan Yıldırım
EDİTÖR’ÜN NOTU: Evet orada bir baskı hatası oldu. Hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.
Genç Dergi’nin Siyasi Duruşu Nedir?
Dergimizin yaklaşık bir senedir abonesi ve okuyucusuyum. Yayın çizginizi, yaptığınız çalışmaları beğeniyorum ve ilgiyle takip ediyorum. Genç Dergisi`nin siyasi duruşu nedir bunu çok merak ediyorum. Filistin konusundaki hassasiyetiniz için de teşekkür eder, yayıncılığınız boyunca bu hassasiyetin kaybolmamasını temenni ederim. Allah bileğinize kuvvet versin. Hayırlı çalışmalar…
Bahadır KUTUN
EDİTÖR’ÜN NOTU: GENÇ olarak siyaseti çok önemsiyoruz. Gençleri siyasetten uzak tutmak isteyenleri eleştiriyor, siyaseti tu kaka göstermeye çalışanları sevmiyoruz. Ötelere dair ihtiyaçlarımızı da gören bir siyasetin sonuna kadar takipçisi ve savunucusuyuz. Bu siyaset anlayışının bir parti çatısı altına sığdırılmasını ise siyasetimiz açısından uygun görmüyoruz.
Titr Ne Demek?
Rabbim hizmetlerinizi nice diyarlara ulaştırsın. Bu ayki sayımızdaki değişim önerileriniz çok hoş. Rabbim cümlemize en azından zaruri olanlarını uygulamayı nasip etsin. (OKU - KALBİNİ KORU vb.) Ancak KARİYER YAP önerinizdeki "titr" kelimesi benim hiç hoşuma gitmedi. Cehaletten de olabilir. Anlamını merak ediyorum doğrusu. Eğer bu kelime olanak, yaşam hatta onlardan daha öte, Türkçe-İngilizce karışımı tarzı bir kelimeyse , (yine sizin TEPKİ VER önerinizde ifade ettiğiniz gibi ) daha dikkatli olunmalı diye düşünüyorum.
Mehmet Çağrı GÖK /Kayseri
EDİTÖR’ÜN NOTU: Mesajınız için teşekkür ederiz. Hassasiyetiniz için de… Titr kelimesi Fransızca “titre” kelimesinden geliyor. Unvan, san anlamına geliyor. Bu ve diğer kelimeleri, hayatının gayesini bu kelimelerle özetleyenlerin dikkatini çekmek için kullandık. Tıpkı “hangi vasıta, araç, vesile ve yolu kullanırsan kullan…” cümlesinde olduğu gibi…
Bülent Akyürek’e Katılmıyoruz!
Biz Kayseri`den Genç sevenleri ve okurları olarak yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Çalışmalarınızda gerçekleri gün yüzüne çıkararak ilerlediğinizi görmek bizi çok sevindiriyor. Bizi rahatsız eden ve okuduğumuz zaman canımızı sıkan bir şey var: Ocak sayısındaki Bülent Akyürek Beyefendi ile kişisel gelişim kitapları hakkındaki röportajınızda bazı yorumlara katılmadığımızı belirtmek istiyoruz. Kişisel gelişim kitaplarını yakından takip eden ve bu hususta NLP seminerleri dâhil olmak üzere birçok eğitim programlarına katılan bir grup olarak röportajınız içerisinde yanlış söylemler olması bizi çok üzdü. O beyefendinin de kendine ait doğruları olduğunun farkındayız. Fakat insanların kendilerini geliştirmeleri ve iradelerinin yönetimini yapabilmeleri için doğru kişisel gelişim kitaplarına ihtiyaçları olduğu inancındayız. Doğru gelişim kitapları yazarlarının Genç dergisinde paylaşımlarını bekliyoruz. Bu şekilde insanların kendi gelişimlerine katkıda bulunacaklarını, problemler karşısında kolay çözüm yolları bulabileceklerini bu sayede hayatlarında daha başarılı ve huzurlu olabileceklerini bizzat hayatımızda yaşayarak gözlemlediğimizi belirtmek istiyorum. Derttaşımız olarak sizinle derdimizi paylaştık. Sizlerin de bizi önemsediğini düşünüyoruz. Sevgi ve saygılarımızla...
Kayseri`den Genç Sevdalıları adına Esma Kürtüncü
Filistin İçin Yapabileceğim Bir Şey Varmış!
Gönlü güzel genç kardeşlerim. Öncelikle yüce Mevlam sizlerden razı olsun, bu özel dergiyi bizlere sunabilmek için çok çaba gösterdiğinizin farkında olmamak mümkün değil. Her ay bir heyecan, hevesle yeni sayıyı bekliyoruz. Eğer ki günü geçtiyse ve hala dergimiz eve gelmemişse evladından ayrı kalan anne gibi, tabiri caizse deli divane olup dergimizi arıyoruz ta ki elimize geçene kadar. Şubat sayısındaki "Sami Yaylalı" abimizin yazısı beni benden aldı. Kendimi buldum içinde...(Kendisinden Rabbim razı olsun. Sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum buradan.) Filistinli kardeşlerimize yapabildiğimiz `dua`mızdan başka bir şey olmadığını düşünüyordum ta ki Sami abimizin yazısını okuyana kadar. Ben o ıslığı duydum. Hem de ta yürekten. Kendimi kardeşlerimin yerine koydum ve bu sessiz gidişata "yeter" diyemeyişimle kendimi kınadım. (Ama inşaallah artık `dur` diyebileceğiz. Yüreğimizden gelen o ateşi dışa vurup sokaklara döküleceğiz haykıracağız…)
Esra Gülaçtı (Kahramanmaraş)
Çeyiz Hediyesi: Kitap Seti
Merhaba. Nasılsınız diye sormayacağım, bu kadar güzel bir dergi çıkardığınıza göre çok iyisiniz, ki gençler her zaman iyidir. Genç’i çıktığı günden beri takip etmeye çalışıyorum. Ama inşallah abone olacağım. Her sayfasını özenle okuyorum. Özellikle beni etkileyecek ve hayatıma bir şeyler katacak olan yazıları tekrar tekrar okuyorum. Onlardan “Son Nefes Neden Önemlidir?” ve “Can Damlaları” bölümünü seviyorum ve arkadaşlarıma da okudum. Arkadaşlarım derken, Arapça kursuna gidiyorum ve çok güzel bir ortamım var elhamdülillah. Öğrendiğimiz her şeyi birbirimizle paylaşacağımıza dair sözleştik. Derginin sayfaları ve içeriği güzel. “Burayı Okuduğuna Göre Kitleden Değilsin” yazısı güzeldi. Asım Abi haklı. Ama yayınladığınız vahim tablo gerçek. Biz arkadaşlarımızla birbirimize daima kitap hediye ediyoruz. Hatta aramızda nişanlanan ve evlenen arkadaşlarımıza çeyiz hediyesi olarak kitap setleri alıyoruz. Allah yâr ve yardımcınız olsun. Allah O’nun rızasını kazanacağınız işler yaptırsın.
Ümmü Gülsüm Yaşin (Van)