
İnternet mecrası bu tip sözlere alışık olsa da, masum vatandaşları para vaadiyle paralarından eden kimseler tükenmiş değil. Faturasını internetten ödeyen, alış verişini internetten yapan ve gazetesini internetten okuyan internet kullanıcısı tabi ki internetten para da kazanır. Ancak küçük bir araştırma yaparsanız insanların aklını çelmek için birçok değersiz, tutarsız kaynak bulabilirsiniz.
Piyasada yüzlerce Google Kazançları ve benzeri isimlerle kitap var. Hepsi zaten kolay yoldan para kazanma amacıyla yazılmış ve çarpıcı istatistiklerle(!), koca koca vaatlerle insanların umutlarından medet uman kitaplar. Kitap okuma zenginliğini, yazdığı kitaplarla bu kadar değersiz hale getiren insanlara kanmamak gerek.
İnternet reklamları yoluyla para kazanılabilir. Bir reklam kuruluşunda yayıncı hesabı açıp, sitenizde reklam yayınlayabilir ya da özel anlaşmalar yapıp sabit bir gelir sahibi olabilirsiniz. Ancak reklamlara tıklayarak doğru dürüst bir kazanç elde edemezsiniz. PTC (paid to click) yani tıkla kazan isimli sistemle ortaya çıkmış birçok site 0.01$ gibi komik fiyatlara reklamlarına tıklamanızı istiyor. Üstelik önemli bir kısmı ödemede zorluk çıkartıyor. Bunun yerine en azından kişisel bir blog açıp haftada birkaç yazı yazsanız, bu bloga ekleyeceğiniz reklamlar bile size daha fazla kazandıracaktır.
Asla popülaritesini yitirmeyen bir başka yöntem ise, piramit sistemi. Birçok kişiyi sisteme dahil etmek için elde ne varsa eşe dosta pazarlamak şeklinde de açıklanabilen bu yöntem, 90’lı yılların Saadet Zinciri vakasının günümüze uyarlanmış hâli. :) Belli sayıda kişiye referans olunca daha fazla kazanacağınız söylense de kazanan her zaman ki gibi kasa, kaybeden ise birilerinin aklına uyup da yersiz umutlara kapılan garip internet kullanıcım.