GENÇ Dergisi’nin yıllardır devam eden Gençlik Şölenleri’nin sanatçısı Yusuf Goncagül, ilk albümüyle müzikseverlere merhaba dedi. 10 yılları aşan müzik serüveninde sayısız konser, programda yer alan Goncagül’den biz hep albüm bekliyorduk. Nasip, bu zamana denk geldi ve albümün içeriği, hazırlanmasıyla da çok güzel oldu. Yusuf Goncagül’e yeni albümünü sorduk.
“Biri Var” çıktı. Özellikle GENÇ takipçilerinin uzun yıllardır beklediği bir albümdü bu. Nasıl oldu hikayesi?
Evet dediğin gibi hikayesi uzun aslında. Hatta albüm çıktığında adak kurban kestik (Gülüşmeler). 2009 yılında GENÇ’te bir kapak dosyası vardı: “GENÇ Müzik Kervanı Yola Çıktı.” Kervan hâlâ yolda. Her daim yoldayız ama o yıllardan beri bestelediğim eserlerden güzel bir albümü şimdi dinliyoruz elhamdülillah. Tabii baktığımızda sahnelere yeni çıkmaya başladığım 2009’lu yıllardan itibaren yüzü aşkın sahne performansı gerçekleştirmişiz. Artık bir gereklilik olmuştu. Özellikle son üç dört senedir beni her gören “Eee albüm ne zaman çıkıyor?” diyordu.
Sözleri Mehmet Lütfi Arslan’a ait olan “Hakka Adanmış Gençlik” eseri merakla bekleniyordu. Bu eser üzerine özel bir çalışmanız oldu mu?
Üzerinde epey emek olan bir çalışma oldu gerçekten. Bu eseri ilk kaydettiğimizden bu yana belki 7 -8 sene geçmiştir. Ama kısmet bugüneymiş. Dinleyiciyle yeni buluşmuş oldu. Güftelerini Mehmet Lütfi Arslan ağabey yazmıştı, albümün müzik yönetmenliğini yapan Fatih Ihlamur’un bestesiyle de birleşince hoş bir eser oldu. Başarılı ve dertli bir sanatçı olan Resul Aydemir de sağ olsun rap kısımlarını okudu. Aslında bu eserle duamızı dillendirmiş olduk. Albümün birinci sırasına koyduk. Hakka Adanmış Gençlik duasıyla başlamış olduk albüme.
Albümde üzerinde durduğunuz, diğerlerinden ayırdığınız bir çalışma var mı?
Ne zamandır “Sanatçının eserleri çocukları gibidir” klişesini yapmak için bekliyordum. Bu fırsatı verdiğin için teşekkür ediyorum (gülüşmeler). Tabii şaka bir yana gerçekten hepsinin ayrı bir hissi oluyor. Ama mesaj noktasında “Bırakma Kendini” ve “Biri Var” eserlerini önemsiyorum. Her eser mutlaka bir şeyler söyler. Kimisi menfi, kimisi müspet. Temennimiz doğruyu, güzeli söyleyebilmek. Önce kendime olmak üzere hayrı hatırlatabilmek. Albümdeki eserlerle bunu yapmaya çabaladım. Bu albümle umudu ve hayatı aşılayan şarkılar söylemeye çalıştım. Bu iki eser de bunların yoğun olduğu eserler diyebilirim. Hayatımızın her anına sımsıkı sarılmalıyız. Hiçbir zaman bırakmamalıyız kendimizi. Çünkü aldığımız nefesin hakkını vererek geri vermeliyiz. Bir işi bitirince diğer işle dinlenmemizi öğütlüyor kitabımız. Bu yüce öğretiyi dikkate alıp hiç bir zaman ve hiçbir konuda bırakmamalıyız kendimizi.
Öbür yandan bir Müslümanın en önemli özelliklerinden biri de umut dolu olmasıdır bence. Öncelikle ebedi saadeti yaşama ümidinde ve yolunda olmalıyız. ‘Biri Var’ derken de bunu anlatmaya çalıştım aslında. Hayatta mutluluk da var üzüntü de. Ama şunu unutmamalıyız; bizi hep seven, kollayan ‘Biri Var’. Bize bizden bile daha yakın bir Rabbimiz var. Her an bizimle. Bir adım atsak bin adım olacağını müjdeliyor. Bunu unutmamaya gayret göstermeliyiz.
Konserler ve yeni projeleri merak ediyoruz. Sırada neler var? Sizi nereden takip edebiliriz?
Sevilen eserlere klip çekmeye çalışacağız önümüzdeki aylarda kısmet olursa. Bir yandan konserler devam ediyor tabii. Albüm tanıtımı kapsamında inşallah bir çok şehir ve sahnede konserlerimiz devam edecek. yusufgoncagul.com web sitesinden veya sosyal medya hesaplarımdan takip edebilir dinleyicilerimiz.
ALBÜMDE DİKKAT ÇEKENLER
• Cahit Zarifoğlu’nun Sultan Şiirinin bestelenmiş hali.
• Güftesi Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri’nin olan ‘Neyleyeyim Dünyayı.’
• Seyyid Kutup’un Ahi Ente Hurrun şiirinin Türkçe versiyonu.