Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi ve İletişim Topluluğu geçtiğimiz ay 5. Kongresini düzenledi. Gayretli ve başarılı arkadaşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz.
Misyonunu “Girişimcilik ruhunu hissedebilen öğrenciler arasında iletişim, işbirliği ve takım ruhu oluşturarak, geleceğini şekillendirmek isteyen girişimci öğrencilere destek vermek, öğrenciler ile iş dünyası arasında köprü vazifesi gerçekleştirmektir” şeklinde tanımlayan Münbit, 5. Girişimcilik Kongresini gerçekleştirdi. Girişimcilik Kongreleri, organizasyonda aktif rol alan ve katılımcı kitlesini oluşturan kişilere alternatifsiz bir bilgi ve tecrübe demeti sunarak bu ruhu kazandırmayı hedefliyor. Kongrenin yapıldığı tarihten beş ay önce çalışmalarına başlayan Münbit, bünyesindeki girişimci öğrencilerin potansiyellerini ortaya koymalarına vesile oldu.
İTO’nun destekleriyle İstanbul Ticaret Üniversitesinde gerçekleştirilen kongreye aktif ve yoğun bir katılımın gerçekleşti. Kongre planlandığı üzere, ilk gün seminer ve paneller şeklinde gerçekleşti. İkinci gün ise Türkiye’nin önde gelen sanayi şirketlerinin fabrikalarına teknik geziler düzenlendi. Ulaşım, bilişim ve enerji sektörlerindeki işletmelere düzenlenen geziler sayesinde öğrenciler teorik eğitimin pratik karşılığını görme fırsatını elde ettiler.
Kongrenin açılış konuşması Münbit Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Sezer ve Münbit Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Okur tarafından yapıldı. Daha sonra oturumlara geçildi. Doç. Dr. Rafet Bozdoğan, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, TTnet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Ebay Türkiye CEO’su Sina Afra, Aksa Enerji Doğalgaz Genel Müdürü Mustafa Kurnaz, Karadeniz Enerji İcra Kurulu Başkanı, Polat Enerji Genel Müdürü Zeki Aybar Eriş bu kongrenin konuşmacılarıydılar.
Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan’ın konuşmasındaki şu kısım dikkate değerdi: “Sektörler incelenip, kişinin yarattığı katma değerlere bakıldığı zaman, bir kişinin tarımda 7 bin dolar, sanayide 15 bin dolar, hizmetlerde 20 bin dolar bir katma değeri olduğunu görüyoruz. Bilişimde ise bu rakam 35 bin dolardır. Peki bu katma değer için ne kadar yatırım yapıyoruz? Tarımda 30 bin dolar, sanayide 70 bin dolar, hizmetlerde 50 bin dolarlık yatırım gerekiyor. Bilişim sektöründe ise 3 bin dolarlık gerekiyor. Bilişim sektörü bu kadar geniş ve çok yüklü yatırım gerektirmeyen önemli bir sektör. Türkiye`deki gençleri bilişim sektörüne yönlendirerek Türkiye`nin istihdamına katkı sağlamak mümkün...”
Beşincisi düzenlenen kongrenin her yıl yeni açılımlarla yola devam etmesini diliyoruz.