A. Yasin Demirci
Uyuşturucu, tüm Batı dünyasının en önemli baş belası. Amerika, bu illetin tüketimi noktasında bir adım önde gidiyor. Amerika`da tedavüldeki banknotların yüzde 90`ı kokain izi bulaşmış olduğunun tespit edilmiş olması, Amerika`da uyuşturucu kullanımının boyutlarını göstermesi açısından önemli.
Kokain, esrar vs. derken Amerika, şimdilerde uyuşturucu etkisi yaptığı ileri sürülen yeni kafa bulma aracıyla çalkalanıyor. Ancak bilinen türden bir uyuşturucu değil bu. Amerikan gençleri, 20`inci yüzyıl ortalarından itibaren çeşitli psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ses dalgalarıyla âlemlere karışıyorlar!
ABD`nin Oklahoma Narkotik Masası`ndan gelen uyarıya göre internette özel olarak hazırlanan kimi ses dosyaları dinlendiğinde beyinde uyuşturucu etkisi yapıyor! Dijital formundan dolayı herkesin kolayca ulaşabileceği, hiçbir üretme ve çoğaltma maliyeti olmayan bu ses dosyalarının dinleyenlerde uyuşturucuya emsal psikolojik etkiler bıraktığı iddia ediliyor.