
İslamabad Model Kolejinde okuyan Muhammed Muhyiddin 18 yaşında. Çoğu zamanını kriket oynayarak geçiriyor. Kriket oyununun Pakistan`da neden bu kadar çok tutulduğunu sorduğumuzda gülümsüyor. “Bu oyun bizi oyalamak için buraya getirildi İngilizler tarafından, ancak biz bunu artık kültürümüzün bir parçası haline getirdik. Ben kolej takımındayım. Yani dünyada futbol neyse burada da kriket odur.” diyor.
Konu Pakistan`daki iç karışıklıklara ve Hindularla olan ilişkilere gelince Muhammed Muhyiddin biraz öfkeleniyor. Hinduların kutsal kitabımız Kur’an’ı yaktıklarını ve kendileriyle dalga geçtiklerini söylüyor. Bu duruma tahammül edemediklerini belirtiyor. Ülkelerindeki iç karışıklıkların sorumlularının tamamen Amerika ve İngiltere olduğunu söylüyor.
Muhammed kitap okumayı sevmediğini belirtiyor bu kez biz ona tepki gösteriyoruz. Kitap okumayı sevmeden nasıl kendi kitabını koruyacaksın diyoruz. Daha sonra helalleşerek görüşmemizi bitiriyoruz.