
Mehmet Bahadıroğlu
Geçtiğimiz ay 21. Genç Gönüllüler Buluşması Kütahya’da düzenlendi. Gönüllülerin heyecanlı olduğu buluşma, Lütfi Arslan abimizin sözleri ile başladı. Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez deyip 20. Yüzyılın başlarını anlattı Lütfi abi. Eski yazı ile kitap okuduğu için dayak yiyen ve Allah yolunda yediği dayağı Rabbine istida (dilekçe) ile şikayet eden bir müderristen bahsetti.Necip Fazıl’ın, ‘Bize kalkın ey millet dediler, biz kalkıp baktık ki, bizim yerimize oturmuşlar’ sözlerini hatırlattı.
Ardından Genç Gönüllülere ev sahipliği yapan İlim Yayma Cemiyeti Kütahya başkanı Ali Koyuncu ‘hoş geldiniz’ dedi dertlilere. Ve bir demet Afrika hatırası sundu. Programda Süleyman Ragıp Yazıcılar Genç Dergisi’nden, Genç Gönüllülerden bahsetti. Ardından söz sırasıyla tüm katılımcılara verilip, bölgemizde ümmet adına neler yapabiliriz sorusu sorularak, yetimhanelerden huzurevlerine, kenar mahallelerden üniversite öğrencilerine dair birçok proje üretildi.
Aynı akşam, aynı çoşkuyla Kütahya Gençlik şöleni yapıldı. Kütahya’ya dert bulaştırıldı. Dalga dalga yayılması umut edilerek!