Avrupa’da her geçen gün bir yenisine şahit olduğumuz Hz. Peygamber’i karalama ve hakaret kampanyası devam etmektedir. Katolik lider Papa, bir süre önce İslâm’ın kılıç zoruyla yayıldığını iddia ederek Allah’ın Resûlüne ve İslam Dinine büyük hakarette bulunmuştu.
Şimdi de aşırı sağ Danimarka Halk Partisi Gençlik Kolları’nın, yaz kampında hakaret karikatürleri yarışması düzenlediği ve hakaret yarışında terbiye ve insanlık dışı manzaraların yaşandığı tespit edilmiştir. Hz. Peygamber’i, “terörist ve Kopenhag’ı bombalayan biri” olarak çizerek edepsizliklerine bir yenisini eklemişlerdir.
Peki böyle hakaretler karşısında Müslümanların tutumu ne olmalı? Bu bahtsızlara nasıl bir cevap vermeli? Herhalde müslümanların bu konuda yapacakları çok şey ve söyleyecekleri çok sözleri vardır. Ancak böylelerine verilecek en güzel cevaplardan birinin Mevlânâ’nın şu özlü ifadesinde yer aldığını hiç unutmamalıyız:
‘Köpeklerin dudakları deryaya değdiği zaman derya kirlenmez.’