
Mehmet Akgün
Küçük bir gülümseme… Bu bütün amacımız, derdimiz. Derdimizi dert edinecek insanlar arıyoruz. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmeden.
Bir su damlasının pencereden inerken diğer su damlalarıyla buluşması gibi, biz yola çıkarsak birileri bize katılır, büyürüz ve bir nehir oluruz diyoruz. Bir çocuğun gülüşündeki o umudu, o derinliği başkalarının da fark etmesini istiyoruz. Önemsemediğimiz, görmediğimiz, bizim için çok küçük olan bir şeyin, başkası için mutluluk kaynağı olduğunu anlatmak bütün çabamız. Şu gelip geçici dünyada, karanlığa inat gündüzün de var olduğunu biliyoruz. Uzatılan elin geri çevrilmeyeceğini biliyoruz.
“Kim var?” diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan fert fert “Ben varım!” cevabını verecek, “Benim olmadığım yerde kimse yoktur!” duygusuna sahip bir dâva ahlâkını taşıyan sağduyulu insanların var olduğundan ve bize kulak vereceklerinden eminiz.
İşte bu duygularla çıktık yola. Okulumuz adına kitap ve yardım kampanyası başlattık. Okulumuz Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, Atatürk İlköğretim Okulu. Biliyoruz ki bu yazıyı okuyan herkes bir şeyler yapmak isteyecek ve bize elini uzatacak. Kendi çocuklarımıza, kendi geleceğimize sahip çıkacak ve bize yardım edecek kimse yok mu dediğimizde “Ben Varım!” diyecek.
Bizi bu yolda yalnız bırakmayacağınız ümidiyle…
(İrtibat: Mehmet Akgün: mhmtakgn@hotmail.com 0532 641 56 56)