
Vatikan şu sıralar İtalyan halkının kiliseye karşı olan ilgisizliğinden bir hayli mustaripmiş. İtalyanların bu ilgisizliğini bertaraf için Vatikan kolları sıvamış. Papalık Evanjelistik Konseyi Başkanı Monsenyör Rino Fisichella’nın ön ayak olduğu girişimle ‘günahkâr’lıklarıyla ön plana çıkmış 10 kent pek çok etkinliklerle dini değerlere davet edilecekmiş. Bu meyanda Vatikanlı din adamları, vaaz ve nasihatte bulunacakları kentlere uygun konu başlıkları seçmişler. Buna göre:
Mafyanın yoğun olduğu Palermo’da “Asla öldürme” konusu ön plana çıkacak. Keza hırsızları ile ünlü Cenova için “Asla çalma”, Sardunya Adası’nın başkenti Cagliari’de “Başkalarının mallarına göz dikme”, en çok aldatmaların yaşandığı Bologna’da ise “Başkalarının kadınlarını tavlama” konusu işlenecekmiş.
İtalya’nın, günah defteri pek kabarık olduğu söylenen eski başbakanı Berlucsoni için bütün konu başlıklarının işlendiği özel bir seans düzenleyecekler mi acaba?