
Merkür bu ay Güneş’e çok yakın olacağından gözlemlenemeyecek. Ayın sonlarına doğru Güneş battıktan hemen sonra batı ufkunda zor da olsa görülebilir. Akşamları gökyüzünün batı bölgesinin en parlak gökcismi olan Venüs’ün günler ilerledikçe gözlenebileceği süre de artacak. Venüs 28 Ocak akşamı gökyüzünde Ay ile yakın görünümde olacak. Sabah saat 5 gibi doğudan yükselecek olan Mars, ay sonuna doğru gündoğumundan önce üç saate kadar gözlenebilecek ve parlaklığı fazla değişmeyecek. Mars bu ayın ortalarına doğru gökyüzünde Antares yıldızı ile yakın bir şekilde gözlenecek. Geçtiğimiz ay gözlenebileceği süre çok az olan Jüpiter bu ayın başlarında neredeyse hiç gözlemlenemeyecek. Ayın sonlarında doğru gündoğumuna yakın doğu ufkunda görülebilir. Satürn bu ay gözlemlenemeyecek. 2020 yılının ilk tutulması ise ocak ayında gerçekleşecek. 10-11 Ocak’ta yaşanacak Yarı Gölgeli Ay Tutulması, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli yerlerinden izlenebilecek. Saat 20:07’de başlayacak olan tutulma gece saat 00:12’ye kadar sürecek. Tutulma yarı gölgeli olarak gerçekleşeceği için Ay’ın parlaklığında çok çok az bir azalma olacak.
Yarı Gölge: Ay ve Güneş tutulmalarında bir parça ışık alan gölge konisinin içi.
Gökada: Milyonlarca yıldızdan, yıldız kümelerinden, bulutsu ve gaz bulutlarından oluşmuş, Samanyolu gibi bağımsız uzay adası.
Korona: Tam Güneş Tutulması’nda görülen, Güneş tekerini saran gümüş renkli, parlak halka; Güneş gazyuvarının en dış katmanı.