
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali, 28 Eylül Çarşamba akşamı Pera Palas Hotel’de gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.
28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival kapsamında İstanbul’un çeşitli mekanlarında söyleşi ve dinletiler gerçekleştirilecek. Bunların arasında Gülhane Parkı, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Beyoğlu Sanat Galerisi, Emirgan Lale Müzesi gibi mekanlar bulunurken Kabataş İskelesi’nde “Şiir Hatları Vapuru” gibi dikkat çekici mekanlar da var.
Festivalde Cemil Meriç’in doğumunun yüzüncü yıl dönümü kapsamında çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Ülkemizden Ahmet Ümit, İskender Pala, Tarık Tufan, Beşir Ayvazoğlu, Haydar Ergülen gibi isimlerin ağırlanacağı festival için detaylı bilgiye edebiyatfestivali.org adresinden ulaşabilirsiniz.