
Sinemaseverlere tarz olarak eski bir yapım olan ‘Ölü Ozanlar Derneği’ (1989) filmini anımsatan ‘Koro’ (2004) Fransa – Almanya – İsviçre ortak yapımı. Yönetmenliğini aynı zamanda filmin her safhasında bulunan Christophe Barratier yapıyor. Film boyunca harika yorumlarla dinleyeceğiniz birbirinden güzel müzikler de yine yönetmen Christophe Barratier’e ait.
Baştan sona müzik ziyafeti sunan bu filmin oyuncu kadrosunu oluşturma aşamasında Bay Barratier 40 farklı koroyu dinlemiş ve en sıradan bulduğu çocukları seçerek aylarca usanmadan çalışmış. Bir öğretmenin, hayattan pek beklentileri olmayan yatılı okul öğrencilerini kazanmak ve hayata bağlamak adına sarf ettiği çabayı ele alan filmde baştan sona müziğin gücünü hissediyorsunuz. Öğrencilerin müzik sayesinde hayata bakış açıları değişiyor. Koro filmi ‘En İyi Yabancı Film’ dalında Oscar ve Altın Küre’ye aday gösterilmiş olup Fransa’nın Oscar’ı sayılan Sezar ödüllerinde ‘En iyi Müzik ve Ses’ ödüllerini kazanmış. Aynı zamanda gösterime girdiği tarihte Fransa’da gişe rekorlarını altüst etmiş.
Sinemaseverlere tavsiyemiz filmi orijinalinden altyazılı olarak izlemeleri. Aynı zamanda filmden tam bir keyif alınabilmesi noktasında şarkı sözlerinin de çeviride yer almasına dikkat etmelerini tavsiye ederiz.